Scan en Reproductie - FOTO & FILM - Bart Van Lerberghe te Diksmuide
15465
page-template-default,page,page-id-15465,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Scannen & bijmaken

Oude foto’s bijmaken of restaureren, scannen van negatieven en dia’s …

Bart is stereoscopiche glasdia’s van 100 jaar oud aan het inscannen.  De dia’s zijn eigendom van verzamelaar E. Vandenberghe. Klik om het resultaat te zien.

  • Foto’s, negatieven en dia’s inscannen.
  • De beelden bijwerken.
  • Afdruk mogelijk op speciaal papier.
  • Wordt afgeleverd op stick of CD.

Misschien heb je nog oude negatieven of dia’s die je graag op je computer wil bewaren, of die je wil gebruiken in een fotoboek of voor een presentatie.  Eens gedigitaliseerd kun je die ook gebruiken op sociale media zoals op je facebook pagina.  Je kunt ze natuurlijk ook laten afdrukken.

Of  misschien heb je een zeldzame oude maar beschadigde foto die je wat wil laten herstellen of bijmaken.  Dan wordt deze foto eerst ingescand met onze Epson flatbedscanner.  Daarna zijn allerhande bewerkingen mogelijk.  Tenslotte kan de foto digitaal geleverd worden op stick of CD, of worden afgedrukt.  We hebben zelfs speciaal afdrukpapier dat er hetzelfde uitziet als de oude bariet fotopapieren.

Voor dia’s en negatieven maken we gebruik van de Fuji Frontier SP3000.  Dat is een professionele negatief- en diascanner om uw beelden perfect in te scannen.  De beelden krijgen steeds een correctie omdat de kleuren anders flets overkomen.  Indien noodzakelijk kan er nog verder aan de beelden worden gewerkt met Photoshop.

De negatieven of dia’s zijn gemakkelijkst te scannen als ze op stroken zitten.  Indien ze toch losgeknipt zijn liefst aanleveren in diaraampjes.  Losse negatieven of dia’s zijn moeilijker te scannen en dus ook duurder.

Ook oude glasnegatieven en andere groot formaat negatieven kunnen we reproduceren.  Deze worden in de fotostudio gefotografeerd met de juiste dosis tegenlicht.  Achteraf worden deze dan digitaal bewerkt tot mooie foto’s.