Fotoshoot - FOTO & FILM - Bart Van Lerberghe te Diksmuide
15797
page-template-default,page,page-id-15797,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Fotoshoot

Een mooie foto gaat levenslang mee !

  • Een persoonlijke aanpak
  • Kies zelf de foto’s
  • Kom vrijblijvend informeren
  • Maak tijdig een afspraak !

Een standaard fotoshoot bestaat uit ongeveer een uurtje fotograferen in de studio of op verplaatsing, daarna worden de beelden geoptimaliseerd. Een week later kun je je 10 favoriete foto’s komen uitkiezen, waar we dan een boekje van maken. Als je dat wil kun je natuurlijk ook meer foto’s kiezen. Als we de foto’s eventueel mogen gebruiken in onze etalage of op internet dan krijg je als dank alle gekozen foto’s digitaal doorgestuurd.  Deze foto’s zijn in lage resolutie en bedoeld voor gebruik op sociale media.  Voorbeelden van zo’n foto’s vind je op mijn facebook pagina. (link!)

Dit alles kost slechts 150 euro.

Meer informatie en tips:
1. De planning.

Wij staan voor spontane, natuurlijke en niet gekunstelde fotografie. Als je de foto’s in onze portfolio leuk vindt en je wil ook zo’n fotoshoot dan kom je best even langs, zodat we alles rustig kunnen bespreken.
Voor je langskomt eens nadenken wat je écht wil helpt om ons beter te kunnen uitleggen voor welke fotoshoot je kiest. We proberen steeds „maatwerk” te leveren en dus zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de klant. Maar daarvoor moet je het ons natuurlijk wel zeggen. Wat is de bedoeling van de fotoshoot ? Een grote foto op doek, een geboortekaartje, herinneringsboekje ? In welk interieur moeten de foto’s passen ? Heb je een voorkeur voor studiofoto’s of weet je een leuke buitenlocatie ? Kies je voor kleur, zwart-wit of bruintoonfoto’s ? Of voor een combinatie ? Welke personen mogen er op de foto ? Enkel de kinderen, of toch maar de hele familie ? Als alles afgesproken is kunnen we meteen een geschikt tijdstip zoeken.

2. Vlak voor de fotoshoot.

Het is goed even stil te staan bij de keuze van de kledij. De foto is bedoeld om lange tijd mooi te blijven, dus trendy felle modekleuren en grote prints zijn meestal geen goed idee. Vooral bij een groepsfoto moeten de kleuren goed bij elkaar passen. Dus best kiezen voor rustige harmoniërende kleuren of bruintinten.
Wat maquillage betreft; less is more ! Dus niet overdrijven met het aanbrengen van maquillage. Onder studioverlichting en bij close-ups kan die soms meer gaan opvallen dan de bedoeling was. Een natuurlijke look ziet er meestal beter uit, maar vooral : blijf jezelf. Want de bedoeling is natuurlijk dat je zo spontaan mogelijk op de foto staat. Een eventueel puistje of wondje kun je beter niet camoufleren.  Met photoshop is dat snel weggewerkt maar onder een laag make-up is dat veel moeilijker.

 

3. De fotoshoot.

Op het afgesproken uur kom je langs. Mocht het wat later worden of er is een ander probleem, bel ons dan tijdig op.
Probeer zo ontspannen en spontaan mogelijk te zijn tijdens de shoot. Als je te veel gaat nadenken sta je meestal nogal stijf en onnatuurlijk op de foto. Dus verstand op nul, remmen los en ontspannen is de boodschap.Wees steeds positief naar de kinderen toe. Als kleuters horen dat papa niet graag op de foto wil, zullen ze het zelf ook niet tof vinden.  Opmerkingen naar kleine kinderen als “lach toch eens” zijn goed bedoeld, maar hebben meestal een omgekeerd effect.  De lach moet spontaan komen.
Bij de fotoshoot neemt Bart de foto’s en houdt zich bezig met de technische kant van de zaak. Brenda is aanwezig om aanwijzingen te geven, te zorgen voor een ontpannen sfeer, eventueel met de kindjes te spelen en te kijken of iedereen zijn best doet.
Een gemiddelde fotoshoot duurt ongeveer een uur. In die tijd geven we aanwijzingen en zorgen we voor verschillende poses en belichtingen. Er worden heel wat foto’s gemaakt.

4. De viewing.

Na de fotoshoot gaan we aan de slag met de foto’s op de computer. Foto’s die niet 100% voldoen worden onverbiddelijk verwijderd. De overige foto’s worden geoptimaliseerd voor kleur en helderheid. We maken een voorstel voor selectie van de beste beelden. Ongeveer een week na de shoot kunnen jullie komen kijken naar de beelden op de computer.  Jullie kunnen de beelden kiezen die je in het boekje wil, welke foto je wil laten vergroten of je een foto wil voor oma, enz…
Ongeveer een week later is de bestelling dan klaar.